Поліська дома 4 - Давидюк, Віктор Феодосійович (My University, 2019)
Черговий випуск цього видання подає відомості про зимові календарно-обрядові традиції аборигенів Західного Полісся. Уперше матеріал, зібраний упродовж 30 років, стане надбанням читачів. Це найповніше зібрання не тільки звичаїв, а й колядок, щедрівок, та релігійних коляд. Для ретроспективного порівняння додано також матеріали зібрані в нашому краї Зоріаном Доленгою-Ходаковським, експедицією Павла Чубинського, Миколою Коробкою та Оленою Пчілкою. У коментарях подається широкий спектр думок щодо походження кожного з видів поздоровчих віршів та їхньої подальшої долі в контексті змін місця календарних свят у зв'язку з церковними та світськими реформами. Розраховано на фахівців у галузях культурної антропології, культурології, філології, вчителів, керівників співочо-виконавських колективів, студентів та широке коло читачів.
Keywords: український фольклор; фольклористика; народознавство; етнологія; етнографія; обрядовість; календарна обрядовість; Полісся; зимова календарна обрядовість; календарно-обрядовий фольклор; 398 (477)