Урбаністичний час у новітній українській прозі: минуле vs сучасність - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Бердянський державний педагогічний університет, 2010)
У статті йдеться про особливості зображення урбаністичного часу у сучасній українській прозі. До аналізу долучені твори О. Ільченка, В. Діброви, Т. Гавриліва, Ю. Винничука, І. Цілик, Ю. Іздрика, в яких образ міста зображений як основний життєвий простір особистості. Ю. Винничук та Ю. Іздрик відшуковують ідеальний міський простір у минулому, Т. Гаврилів та І. Цілик акцентують увагу на сучасності міста як на ареалі тривання «тут-і-тепер», В. Діброва та О. Ільченко обирають художню стратегію зв’язку часів. The article describes the features of urban image time in modern Ukrainian prose. By analyzing the works involved O. Ilchenko, V. Dibrova, T. Havryliv, J. Vynnychuk, I. Tsilyk, J. Izdryk in which the image of the image as the main living space personality. J. Vynnychuk and J. Izdryk looking ideal urban space in the past, T. Havryliv and I. Tsilyk underline the modernity of the city as the duration of the complex of the here-and-now, V. Dibrova and O. Ilchenko choose art communications strategy' communication times.
Urban time in Ukrainian prose turn of the millennium: past vs present
Keywords: образ міста; топос; урбаністичний час; минуле; сучасність; хронотоп; image of the city; topos; urban time; past; present; chronotope