Формування набору авторських тестів для оцінки спеціальної витривалості юних футболістів - Суворова, Тетяна; Лисенко, Антон; Suvorova, Tatiana; Lysenko, Anton (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У цій статті подано комплекс авторських тестів, сформований для проведення педагогічного контролю за рівнем розвитку спеціальної витривалості футболістів у процесі багаторічного спортивного тренування. У ньго включено тести, які найбільше відповідають умовам дослідження, відповідають вимогам інформативності, надійності та еквівалентності, дають можливість тренеру футбольної команди вміло й ефективно управляти тренувальним процесом, повно та точно контролювати рівень розвитку спеціальної витривалості футболістів, систематично здійснювати контроль за технічною й ігровою підготовленістю спортсменів, робити висновки про прогрес як окремого гравця, так і всієї групи. Розроблено комплекс, забезпечений орієнтовними нормативами та рекомендований як інструмент етапного контролю в процесі спортивної підготовки футбольних команд, а також у вдосконаленні процесу відбору молодих футболістів і раціоналізації їхньої підготовки. In this article the author's complex tests are generated for the teacher monitoring of the level of pecial endurance of players in many years ofs ports training. This complex include tests that are best suited to the conditions of the study, meet the requirements of thei nformation content,reliability and equivalence, allow the coach of the football team skillfully and effectively manage the training process, to control the level of development of special endurance of players completely and precisely, to monitor systematically the technical and game preparedness of athletes, to draw conclusions about the progress of the individual player as well as the whole group. The developed complex is provided with regulations for guidance only and is recommended as a tool to control the sports training of football teams,as well as to improve the process of selection of young players and the rationalization of their training.
Creating a Set of the Author's Tests to Evaluate Special Endurance of Young Players
Keywords: тест; дослідження; футболісти; витривалість; контроль; фізичні вправи; організм спортсмена; test; study; footballers; endurance; control; exercise; the athlete