Електронне урядування як інструмент модернізації публічного управління в Україні - Остапчук, Юрій Валерійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета магістерської роботи полягає у комплексному дослідженні електронного урядування як інструменту модернізації системи публічного управління в Україні, визначенні його потенціалу для підвищення ефективності, прозорості та підзвітності державних інституцій, а також у розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення впровадження електронного урядування в умовах воєнного стану. Об’єктом дослідження є електронне урядування в системі державного управління. Предмет дослідження - електронне урядування як інструмент модернізації публічного управління в Україні. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження електронного урядування» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Нормативно-правове забезпечення електронного урядування в публічному управлінні» здійснено аналіз правової бази, що регламентує впровадження електронного урядування в публічному управлінні як чинника її модернізації. Розділ 3 розкриває стан та перспективи модернізації електронного урядування в Україні на рівні міст та регіонів
Keywords: публічне управління; електронне урядування; Україна; модернізація; воєнний стан