Сучасні тенденції розвитку міжнародної інвестиційної діяльності ТНК - Кухарик, Вікторія Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
В статті досліджено сучасні тенденції розвитку міжнародної інвестиційної діяльності ТНК. Визначено, що для успішного функціонування ТНК в приймаючій країні повинна бути стабільна політична ситуація і ефективна система регулювання бізнесу, що забезпечують інвестору, тобто ТНК, гарантію прав і захист інтересів. Серед чинників, що негативно впливають на інвестиційну діяльність ТНК є високий рівень корупції і нецільового використання коштів, складність ведення бізнесу, нестабліьна політична й економічна ситуація в країні. Окреслено однин із перспективних напрямів iнвестицiйної діяльності ТНК – fintech –новітня і стрімко зростаюча галузь глобальної економіки.
Keywords: ТНК; міжнародна інвестиційна діяльність; багатонаціональна корпорація; 339.92:330.332