Моделювання та прогнозування стану довкілля в системі багаторівневої підготовки фахівців-екологів - Фесюк, Василь Олександрович; Fesiuk, Vasyl O. (Луцький національний технічний університет, 2013)
Засоби реалізації ступеневої підготовки майбутніх екологів (природничо-гуманітарні, соціокультурні, формувальні, інноваційно-педагогічні, нормувально-прогностичні, інституційно-управлінські) полягають у подоланні кризи системи вищої освіти. Необхідність виходу з ситуації інертності системи вищої освіти, відставання від інтенсивності суспільно-політичної соціально-екологічної діяльності людини співпадає в часі і просторі з вимушеною потребою виживання цивілізації в період екологічної кризи та з формуванням інтелектуально-інформаційного суспільства, яке ще тільки прагне набути ноосферно орієнтованого розвитку. З переліку фахових дисциплін, які викладаються при підготовці студентів-екологів, чи не найбільшою мірою відповідає вище наведеним вимогам предмет “Моделювання і прогнозування стану довкілля”.
Keywords: моделювання і прогнозування стану довкілля; фахові дисципліни; фахова компетентність