Організаційно-правові засади діяльності Територіального управління державної судової адміністрації України в Волинській області - Ковальчук, Олена Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми дослідження, її об’єкт та предмет, визначено мету і завдання, охарактеризовано методи дослідження, її наукову новизну, структуру та обсяг. Об’єктом дослідження є Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Волинській області, предметом – організаційно-правові засади діяльності Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області. Метою роботи є аналіз організаційно-правових засад діяльності Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області та визначення напрямів підвищення ефективності його функціонування в умовах сучасних викликів та загроз. Поряд з теоретико-методологічним засадами, в роботі розкривається зміст нормативно-правової бази та інституційної структури діяльності Територіального управління державної судової адміністрації України в Волинській області. В окремому розділі узагальнюється досвід, розкриваються проблеми та перспективи розвитку діяльності Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області та місцевих загальних судів краю. У висновках узагальнено головні ідеї і положення магістерської роботи, що мають теоретичне і практичне значення
Keywords: Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Волинській області; судова реформа; публічне управління; державна служба