Українська культура кінця XIX – початку XX ст.: філософський аспект діяльності громади "Молода Україна" - Кутузова, Галина Іванівна; Кутузова, Галина Ивановна; Kutuzova, Galyna (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Висвітлено роль української інтелігенції, зокрема громади "Молода Україна", у розвитку національної культури на рубежі XIX-XX століть, філософські погляди на проблему І.Я.Франка та М.П.Драгоманова. Исследуется роль украинской интеллигенции, в частности общества "Молодая Украина", в развитии национальной культуры на рубеже XIX-XX веков. Анализируются философские взгляды на проблему И.Я.Франко и М.П.Драгоманова. The role of Ukrainian intellectuals especially the "Young Ukraine" community, in development of Ukrainian popular culture at the edge of XIX-XX centuries is examined in the article.The philosophical views of I. Franko and M. Dragomanov are analyzed in connection with these issues.
Украинская культура конца XIX - начала XX в.: философский аспект деятельности общества "Молодая Украина"
Ukrainian Culture of the End of XIX - Beginning of XX Centuries.: The Philosophical Aspect of the Activities of the "Young Ukraine" Community
Keywords: українська культура; украинская культура; Ukrainian culture; національна інтелігенція; национальная интеллигенция; nation intellectuals; громада "Молода Україна"; общество "Молодая Украина"; the "Young Ukraine" community