Озерні сапропелі Полісся України: види, ресурси, господарське використання - Ільїна, Ольга Вікторівна; Ільїн, Леонід Володимирович (Полтавське відділення Академії наук технологічної кібернетики України, 2025)
Розглянуті особливості поширення, класифікаційні ознаки (типи, види, класи) сапропелів Українського Полісся. Зʼясовані особливості й властивості озерних сапропелів, які необхідні для вибору перспективних об’єктів видобутку, розробки технологічних схем розробки родовищ, раціонального використання, відновлення й охорони ресурсів.
Keywords: озерний сапропель; ресурси; види сапропелю; господарське використання; Українське Полісся