Вплив засобів фізичного виховання на формування професійних якостей студентів-географів - Середа, Ірина; Sereda, Irina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Одним з ефективних засобів підвищення працездатності, формування високого рівня здоров’я, фізичної підготовленості, розвитку професійно важливих якостей у навчальному процесі студентів є їх залучення до фізкультури та спорту з урахуванням особливостей професійної діяльності – професійно-прикладної фізичної підготовки (ППФП). Це стосується й майбутніх учителів-географів. Тому метою статті є аналіз у літературних джерелах професійно важливих якостей та здібностей студентів-географів, які потрібно розвивати під час навчально-виховного процесу у вищому навчальному закладі, у тому числі й на заняттях із фізичного виховання. Відповідно до виявлених професійних якостей та специфіки роботи географа підібрано засоби ППФП для їх ефективного розвитку. One of the most means of workability increasing, formation of high health level, physical preparation, development, professionally important qualities in educational process is involvement of students in physical culture and sporttaking into account peculiarities of professional activity – professionally-applied physical preparation. The aim of the article is to make analysis in literature resources of professionally important qualities and skills of students- geographers that need to be developed during educational process in higher educational establishment and during physical education clesses. In accordance with detected professional qualities and specific character of work of a geographer were chosen means of professionally-oriented physical preparation for their effective development.
Influence of Physical Education Means on Formation of Professional Qualities Among Students-Geographers
Keywords: учитель-географ; професійно-прикладна фізична підготовка; професійно важливі якості; засоби фізичного виховання; teacher-geographer; professionally-applied physical preparation; professionally important qualities; means of physical education