Історія екскурсійної роботи - Прокопчук, Вікторія Євгенівна; Prokopchuk, Viktoriia Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. «Становленні та розвиток екскурсійної справи з першій половини XVIII до початку ХХ сторіччя». 2. «Екскурсійна справа в Україні у ХХ на початку ХХІ сторіччя». Мета спецкурсу полягає у вивченні процесу становлення та розвитку екскурсійної діяльності в Україні. Завдання: - вивчити історичний шлях становлення екскурсійної роботи в Україні; - ознайомити студентів з основними подіями розвитку екскурсійної та туристської діяльності в СРСР; - проаналізувати сучасний стан екскурсійної діяльності.
Keywords: екскурсійна діяльність; екскурсія; екскурсознавство; екскурсійна справа в Україні