Місто в історії Європи - Білик, Вікторія Андріївна; Bilyk, Viktoriia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Дисципліна «Місто в історії Європи» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на ознайомлення студентів з історією виникнення, функціонування та розвитку міст на теренах Європи від епохи Античності до сучасності; на з’ясування критеріїв типологізації міст, простеження еволюції міської традиції, ролі міста як політичного, соціально-економічного, культурного, релігійного та освітнього центру; на вивчення політичних та соціально-економічних особливостей античних міст-держав (полісів); причин і шляхів виникнення міст в середньовічну епоху; на визначення змін, що відбулись в розвитку європейських міст в ранньомодерну та модерну добу, а також основних ознак постіндустріального європейського міста.
Keywords: місто; історична урбаністика; міста-поліси; міська культура; міський простір; середньовічне місто