Феномен постмодернізму як явище слов’янської культури - Чобанюк, Марія; Chobanyuk, Marija (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано сутність методологічних і культурологічних домінант епохи постмодернізму. Дискусіїї про постмодернізм та його репрезентацію в культурі залишаються актуальними протягом багатьох років. Наголошено, що сучасна культура може постати лише на межі розвитку традиційної й новаторської тенденцій, а справжній культурний смисл сьогодення слід убачати в діалозі культур. The paper explores the essence of methodological and cultural landmarks of the era of postmodernism. Dyskusiyiyi about postmodernism and its representation in the culture remain relevant for many years. The author stresses that modern culture can appear only on the boundary of traditional and innovative trends and true cultural meaning today should observe in the dialogue of cultures.
The Phenomenon of Postmodernism as a Cultural Phenomenon
Чобанюк М. Феномен постмодернізму як явище слов’янської культури / Марія Чобанюк // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 119-122.
Keywords: культура; постмодернізм; суспільство; діалог культур; culture; posmodernizm; society; dialogue of cultures