Фізична терапія після артроскопічного лікування колінного суглоба - Скучинська, Тетяна Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У даному дослідженні розглядається проблема травматизму колінного суглоба та висвітлюється її соціальна значущість. Проаналізовано наукові праці, присвячені ефективності впровадження методів фізичної терапії в рамках комплексних реабілітаційних програм для молодих осіб. Узагальнено результати досліджень, що стосуються застосування інноваційних засобів фізичної терапії в реабілітації осіб молодого віку після артроскопічного втручання на колінному суглобі. Розроблено програму фізичної терапії для молодих пацієнтів після артроскопічного лікування колінного суглоба із використанням сучасних методик фізичної терапії та ерготерапії, яка базується на актуальних підходах до організації реабілітаційного процесу, ефективність яких підтверджується науковими джерелами.
Keywords: колінний суглоб; молодий вік; фізична терапія; якість життя