Вплив вправ спрямованої дії на розвиток спритності підлітків - Ковальчук, Н.; Мацкевич, Н.; Kovalchuk, N.; Matskevych, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті подано результати досліджень, що засвідчили позитивну динаміку покращення спритності в підлітків 6–7 класів завдяки використанню вправ основної гімнастики, ігор та різних варіантів човникового бігу. Достовірність експерименту засвідчено за допомогою 3-х тестів на просторово-часову координацію The paper submitted results of the investigation that have proved improvement of 6-7 grade adolescents’ dexterity due to the use of gymnastics exercises, games and different types of the shuttle running. The experiment’s reliability is confirmed by 3 tests on spatial-temporal coordination.
Influence of the Purposeful Operating Exercises on Teenagers’ Dexterity
Keywords: спритність; координаційні здібності; фізичні вправи; тести; dexterity; coordinating capabilities; physical exercises; tests