Інтерпретація як методологія гуманітарних наук - Поляков, Володимир Германович; Poliakov, Volodymyr H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Змістом навчального курсу «Інтерпретація як методологія гуманітарного знання» є ознайомлення магістрантів з однією з провідних методологій сучасних гуманітарних наук. Курс складається з двох частин і забезпечує розуміння інтерпретації як фундаментальної операції мислення, яка надає смисли будь-яким проявам духовній діяльності людини, що об’єктивовані у знаковій або чуттєво-наочній формі.
Keywords: інтерпретація; методологія; гуманітарні науки; герменевтика; структуралізм; постструктуралізм