Модернізм як структура: Філософія. Психологія. Поетика - Моклиця, Марія Василівна; Moklytsia, Mariia V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2002)
Це друге, змінене і доповнене видання монографії, яка вийшла друком 1998 року. У монографії вперше Модернізм розглядається як цілісність (епоха) в історії європейської культури. Структуризацію епохи здійснено на основі структури психіки. Пропонується психологіч ний ключ до вирішення багатьох проблем російського та українсько го модернізму. Оригінальні концепції, сміливі думки, полемічна загостреність і водночас наукова Ірунтовність - характерні риси дослідження. Для науковців-гуманітаріїв, усіх, хто цікавиться модернізмом у будь-якому його прояві.
Keywords: модернізм; modernism; стилі модерзнізму; styles of modernism