Гра – інформація – комунікація: генетичний розтин розважальної продукції електронних мас-медіа - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, Oksana M. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2009)
Вперше здійснюється спроба створення теоретичної концепції сучасних медіарозваг, включаючи формування термінологічної бази, класифікацію продукованих електронними ЗМІ проектів, інтерпретацію інтеркурсу від архаїчних до модерних прошарків семантичного наповнення із втіленням основних релаксаційних механізмів. For the first time the attempt to create the theoretical conception of modern mediaentertainment, including the formation of terminological base, classification of electronic mass media projects, interpretation of the intercourse from the archaic to modern layers of semantic sense with realization of main relaxing mechanisms is accomplished.
Keywords: розвага; релаксаційний дискурс/інтеркурс; mediaproject; медіапроект; міф; myth; архетип; archetype; ЗМК; newest mass media; масове; mass (popular); форма; form; медіаграмотність; media competence; лудологічна парадигма мислення; paradigm of thinking; entertainment; relaxing discourse/intercourse