Педагогічна практика - Коць, Михайло Онисимович (My University, 2024)
Освітній компонент є нормативним курсом циклу професійної та практичної підготовки фахівця, одним із тих, які зорієнтовані на психологічну діагностику та корекцію. Він покликаний апробувати отримані теоретичні знання на практиці в умовах освітнього процесу. Метою педагогічної практики є поглибити і закріпити теоретичні знання, отримані здобувачами освіти в університеті, навчити застосовувати їх на практиці в навчально-виховній роботі з учнями закладів загальної середньої освіти. Основними завданнями ОК «Педагогічна практика» є: • аналізувати, відбирати, структурувати зміст навчального матеріалу для розробки типової навчальної програми з дисципліни; • відбирати, узагальнювати, структурувати зміст навчального матеріалу для лекційного виступу; • розробляти та проводити практичні заняття з обраної теми; • використовувати психодіагностичні методи та методики у відповідності з темою практичного заняття; • враховувати при проведенні лекції чи практичного заняття знання про вікові та індивідуальні особливості людини; • здійснювати активізацію діяльності учнів; • застосовувати різноманітні методи, прийоми та засоби навчання; • проводити зворотний зв’язок з аудиторією поглиблення і закріплення теоретичних знань, отриманих в процесі навчання з педагогічних і спеціальних дисциплін, їх практичне застосування в навчально-виховній роботі з учнями.
Keywords: педагогічна практика; освітній компонент