Реформування інвестиційної політики в контексті європейської інтеграції - Лугова, Марина Сергіївна; Luhova Maryna S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Стаття присвячена дослідженню особливостей реформування інвестиційної політики України в умовах європейської інтеграції. Визначено поняття «інвестиційна політика». Окреслено роль інвестицій у структурній перебудові економіки України. Виявлено необхідність розвитку ринку іноземних інвестицій в умовах європейської інтеграції. Розкрито функції інвестиційної політики. Узагальнено особливості інвестиційної політики Європейського Союзу, її фундаментальні принципи та засади. Визначено важливість використання досвіду ЄС для України. Охарактеризовано основні риси інвестиційної діяльності України. З’ясовано проблемні сторони інвестиційної політики України та необхідність її реформування враховуючи курс України на інтеграцію в Європейський Союз. Виділено пріоритетні напрями реформування інвестиційної політики України у контексті європейської інтеграції.

The article investigates the features of reforming investment policy of Ukraine in the context of European integration. The notion of “investment policy” is determined. The role of investment in economic restructuring Ukraine is outlined. The importance of foreign investment market development in the context of European integration is identified. The functions of investment policy are revealed. The features of the investment policy of the European Union, its fundamental principles and bases are summarized. Determined The importance of the experience of the EU to Ukraine is highlighted. The basic features of the investment activity in Ukraine are characterised. Problematic sides of investment policy of Ukraine and the necessity of investment reform in Ukraine's course towards integration into the European Union are grounded. Priority areas of investment policy reform in the context of Ukraine 's European integration highlighted.
Investment policy reform in the context of European integration
Keywords: інвестиції; інвестиційна політика; ринок інвестицій; європейська інтеграція; Європейський Союз; investment; investment policy; investment market; European integration; European Union