Фінанси підприємств : програма нормативної навчальної дисципліни - Стащук, Олена Володимирівна; Stashchuk, Olena V. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Дисципліна «Фінанси підприємств» пов'язана з дисциплінами економічного та фінансового спрямування, оскільки передбачає знання студентами сучасних фінансів та способів рпозрахунків; з дисциплінами організаційно-управлінського профілю, оскільки техніко-економічне обґрунтування будь-якого інвестиційного чи фінансового рішення передбачає проектування організаційної і управлінської структури, розв'язання проблем фінансової діяльності; з дисциплінами «Фінанси», «Економіка підприємства», «Аудит», «Бухгалтерський облік», «Фінансовий аналіз», «Фінансова звітність підприємств». Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Теоретичні основи фінансів підприємств різних організаційно-правових форм. 2. Фінансування діяльності підприємств за рахунок внутрішніх джерел. 3. Кредитна та інвестиційна політика підприємств. 4. Оцінка фінансового стану та вартості підприємств.
Програма навчальної дисципліни «Фінанси підприємства», складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки «Бакалавр» галузі знань 0305 – Економіка і підприємництво, напряму підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”.
Keywords: фінанси; підприємство; фінанси підприємств