Психолінгвістичні особливості аудіювання як виду мовленнєвої діяльності - Безносюк, Олександр; Златніков, Валентин; Beznosіuk, Aleksandr; Zlаtnikov, Valentin (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Окреслено психологічні особливості аудіювання як виду мовленнєвої діяльності. Проаналізовано психологічну природу аудіювання як процесу. Наголошено, що питання сприйняття іноземної мови на слух має важливе значення і з погляду методики викладання іноземної мови, і з погляду психології та лінгвістики, адже аспекти цієї проблеми вивчають різні науки.The article deals with the psychological features of listening comprehension. The author analyzes the psychological nature of listening comprehension as a process. The article stresses that the problem of listening comprehension is of great importance both in terms of the methodology of teaching of a foreign language, and in terms of psychology and linguistics, since different aspects of the problem are studied by various sciences.
Psycholinguistic Features of Listening as a Kind of Verbal Activity.
Keywords: професійно орієнтоване аудіювання; уміння професійно орієнтованого аудіювання; комплекс вправ; professionally-orientated listening comprehension; skills in professionally-orientated listening comprehension; complex of exercises