Гідроекологічний стан басейну Західного Бугу на території України - Забокрицька, Мирослава Романівна; Хільчевський, Валентин Кирилович; Манченко, Анатолій Петрович; Zabokrytska, Myroslava R.; Khilchevskyi, Valentyn K.; Manchenko, Anatolii P. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут, 2006)
В монографії розглядається комплекс питань, присвячених вивченню закономірностей формування хімічного складу води, гідрохімічного режиму та стоку хімічних речовин басейну Західного Бугу. Подано результати розрахунку іонного стоку з української та польської частин басейну. Висвітлено особливості часової та просторової динаміки якості річкових вод басейну. Охарактеризовано стан ведення національного та транскордонного моніторингу.
Hydroecological status of Zakhidnyj' Buh Basin in the territory of Ukraine
Keywords: басейн річки; хімічний склад води; гідрохімічний режим; стік хімічних речовин; якість річкових вод; національний моніторинг; Західний Буг; транскордонний моніторинг