Деривація синтаксичних одиниць у граматичній концепції К. Г. Городенської - Масицька, Тетяна Євгенівна (Видавничий дім Дмитра Бураго, 2024)
Дериваційний синтаксис посідає одне з важливих місць у дослідженнях сучасної української літературної мови. Його проблематика – синтаксична похідність реченнєвих одиниць, система дериваційних відношень між синтаксичними одиницями – цікавить лінгвістів і до сьогодні. Напрацювання К. Г. Городенської істотно збагатили теоретичну граматику сучасної української літературної мови й уможливили глибше проникнути у проблематику дериваційного та функційного синтаксису, словотвору, морфології і лексики. Схарактеризовано деривацію синтаксичних одиниць у у граматичній концепції К. Г. Городенської.
Keywords: деривація; дериваційний синтаксис; синтаксичні одиниці