Організаційна психологія: метод. вказівки до викон. лаборат. робіт. - Малімон, Людмила Яківна (My University, 2020)
Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Організаційна психологія» включають розробки лабораторних занять, що мають сприяти якісному засвоєнню знань з курсу та виробленню практичних вмінь і діагностичних навичок студента в сфері організаційної психології. В основу підготовки лабораторних робіт покладені різні діагностичні методики, які забезпечують виявлення і психологічний аналіз різноманітних проблем, що виникають в сучасних організаціях. Адресується студентам, що навчаються за спеціальністю «Психологія», спеціалізацією «Організаційна психологія».
Навчальна дисципліна «Організаційна психологія» займає важливе місце в системі теоретичної та практичної підготовки бакалаврів психології до професійної діяльності, зокрема у сфері психології організацій, що передбачає набуття навичок аналізу організаційних процесів та організаційного розвитку, а також умінь здійснювати психодіагностичну й експертну роботу з метою надання психоконсультативної, психотренінгової та психокорекційної допомоги керівникам та працівникам сучасних організацій. Лабораторний практикум передбачає виконання студентами низки лабораторних робіт, які містять методики, що застосовуються в роботі організаційного психолога. Мета практикуму – ознайомити студентів з психодіагностичним інструментарієм виявлення організаційних проблем, а також індивідуально-психологічних властивостей працівників, які впливають на результативність професійної діяльності, їх взаємодію з колегами і керівництвом.
Keywords: Організація; Персонал; Організаційна поведінка; Організаційна взаємодія; Організаційна культура; Лідерство / керівництво; [159.9:65] 371.214.115