Розвиток циркулярної економіки регіону за допомогою інструментів транскордонного співробітництва - Корнелюк, Ольга; Korneliuk, Olha (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Транскордонне співробітництво в Україні має вже досить тривалу історію, однак його можливості і потенціал використовувались недостатньо. Для цього були різні причини, зокрема недосконалість законодавчої бази, недостатня поінформованість працівників бізнесу, інші обмеження, тому попри прописані пріоритети в Державній програмі розвитку транскордонного співробітництва, регіональних стратегіях розвитку, наявність значної кількості угод і договорів між місцевими громадами, результати свідчили про недостатній рівень економічної співпраці, яка реалізовувалась здебільшого у великих центрах, залишаючи поза увагою решту регіону; угоди часто носили декларативний характер; більша активність спостерігалась в гуманітарній, культурній сфері, що свідчить про нерівномірність розвитку співробітництва.
Development of the circular economy of the region with the help of tools of cross-border cooperation
Keywords: транскордонне співробітництво; регіон; циркулярна економіка; фінансування; 338.45:339.92