Дизайн психологічного дослідження - Шкарлатюк, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Метою навчальної дисципліни є: набуття здобувачами освіти знань і вмінь, необхідних для дизайну наукових психологічних досліджень, обробки, узагальнення та тлумачення його результатів. Завдання дисципліни полягають у оводінні змістом основних понять курсу (дизайн психологічного дослідження, наукова діяльність; методологія; парадигма; теорія; категорія; принцип; концепція; гіпотеза; модель; метод); вимог, принципів та типів наукових досліджень; змісту основних принципів, категорій дизайну психологічного дослідження; методів психологічного дослідження (неекспериментальні та експериментальні); Студенти мають вміти вміти: застосовувати набуті знання при формулюванні проблеми; виборі типу науково-психологічного дослідження; визначенні концепції та гіпотези дослідження; обґрунтуванні методів та методик дослідження; організації та проведенні дослідження (визначення його етапів, способів обробки даних та узагальнення даних); інтерпретації результатів дослідження.
Keywords: загальна психологія; диференціальна психологія; соціальна психологія; дослідницькі методи в різних галузях практичної психології