Інфінітив у давніх індоєвропейських мовах - Долгополова, Л. А.; Dolgopolova, L. A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто питання становлення і розвитку інфінітива в давніх індоєвропейських мовах; виявлено загальні й специфічні ознаки еволюції морфосинтаксичних і семантичних властивостей інфінітива й іменних інфінітивних конструкцій в окремих мовах. This article deals with the problem of the formation and development of infinitive in Old Indo-European languages; the general and specific signs in the evolution of morphological, syntactic and semantic of infinitive and infinitive constructions in are analyzed.
Infinitive in Old Indo-European Languages
Keywords: інфінітив; інфінітивна конструкція; давні індоєвропейські мови; граматикалізація; infinitive; infinitive construction; Old Indo-European languages; grammaticalization