Основні напрями екологізації промисловості України як шлях до сталого розвитку економіки - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviichuk, Nataliia M; Януль, Світлана Ю.; Yanul, Svitlana Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Основними проблемами промислових процесів з екологічної точки зору є: низький рівень технологічної забезпеченості, понаднормове забруднення середовища, велика кількість використовуваних ресурсів при невисокій ефективності їх використання, екологічна несвідомість суспільства. Одним із чинників є бажання суб’єктів господарювання отримувати більший прибуток шляхом використання застарілих технологій та обладнання. Зважаючи на таку велику кількість проблем, виникає потреба в розробленні заходів щодо екологізації промисловості як найбільшого забруднювача навколишнього природного середовища.
Keywords: екологізація промисловості