Конструктивно-географічні засади дослідження спортивно-оздоровчого туризму Волинської області - Єрко, Андрій Віталійович; Мельнійчук, Михайло Михайлович; Єрко, Ірина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У монографії обґрунтуванні умови функціонування та розробці заходів з оптимізації діяльності спортивно-оздоровчого туризму у Волинській області, закономірності розвитку СОТ Волинської області. Визначено туристсько-рекреаційну ємність територіальних систем у межах Волинської області й здійснено відповідне оцінювання ландшафтів. Виконано рекреаційно-туристичне районування спортивно-оздоровчого туризму території Волинської області. Здійснено SWOT-аналіз спортивно-оздоровчого туризму в умовах переформатування туристичної галузі та розроблено Стратегію розвитку спортивно-оздоровчого туризму області. Доповнено наукові підходи до класифікації спортивно-оздоровчого туризму та методичні основи конструктивно-географічного дослідження спортивно-оздоровчого туризму Результати проведено дослідження будуть корисні для науковців, фахівців туристичнио-рекреаційної сфери, викладачів та студентів.
Keywords: туризм; сфера туризму та рекреації; спортивний туризм; Волинська область; 796.5