English structure tips. Єдиний вступний іспит (ЄВІ) - Круглій, Олена Ростиславівна; Черняк, Оксана Павлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У розробці подано адаптовані пояснення щодо виконання різних типів завдань з іноземної мови (англійської) у межах програми ЄВІ. Навчальне видання містить зразки тестових завдань у форматі ЄВІ. В кінці розміщено додатки, де подано ключі до тестів, довідкові джерела й онлайн-посилання. Це сприятиме якісній підготовці, кращому розумінню матеріалу та вдалому виконанню аналогічних завдань під час реального складання єдиного вступного іспиту з англійської мови. • У єдиному вступному іспиті з іноземної мови беруть участь особи, які бажають вступити на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти. • Програму єдиного вступного іспиту створено з урахуванням Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти (рівень В1-В2). • Мета іспиту – визначити результати навчання кандидатів із іноземної мови за шкалою 100-200 балів на основі кількості балів, набраних ними за виконання завдань: «Читання» (4 завдання, що містять 22 питання) та «Використання мови» (3 завдання, що містять 20 питань). • Час виконання всіх завдань − 60 хвилин! • Результат виконання усіх завдань сертифікаційної роботи буде використано під час прийому до ЗВО. Методичні рекомендації призначено для студентів старших курсів, вступників до магістратури, які складатимуть єдиний вступний іспит із англійської мови у форматі ЗНО. Метою розробки є забезпечення абітурієнтів необхідною інформацією щодо структури самого іспиту. У розробці подано адаптовані пояснення щодо виконання різних типів завдань. Містить зразки тестових завдань у форматі ЄВІ. В кінці розміщено додатки, де подано ключі до тестів, довідкові джерела й онлайн-посилання. Видання може використовуватись у процесі вивчення англійської мови у ЗВО або в самостійній підготовці абітурієнтів.
Keywords: 811.111:378.091.26-026.912-021.462(072)