Використання комп’ютерних технологій при вивченні похідної в курсі алгебри та початків аналізу - Гурич, Анатолій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена теоретичному обґрунтуванню, розробці та експериментальній перевірці ефективності використання комп’ютерних технологій при вивченні теми «Похідна та її застосування» в курсі алгебри і початків аналізу. У першому розділі розглянуто зміст теми «Похідна» у шкільному курсі математики та психолого-педагогічні особливості її засвоєння. У другому розділі подано аналіз навчальних матеріалів, здійснено структурування теми та розроблено комплекс методичних рекомендацій. У третьому описано хід педагогічного експерименту та представлено результати, які підтверджують ефективність розробленої методики у формуванні знань та навичок учнів.
Keywords: похідна; експериментальне навчання; математичні компетентності; візуалізація; комп’ютерні технології; GeoGebra; MathCad