Метафори-соматизми в промовах Б. Обами - Тхір, М. Б.; Tkhir, M. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто різні підходи до визначення терміна «cоматизм», досліджено особливості метафор-соматизмів у промовах президента Б. Обами та їх прагматичний вплив на адресата. Various approaches to the term «somatism» are analyzed in the article, the characteristics of metaphorical somatisms in the speeches of Barack Obama and the pragmatic influence of the analysed units on the audience are determined.
Метафори-соматизми в промовах Б. Обами
Keywords: соматизм; somatism; метафора; metaphor; сема; seme