Фонди Московського публічного і Румянцевського музеїв як джерело комплектування художніх музеїв Москви у 1920-х рр. - Борис, Тетяна Петрівна; Борис, Татьяна Петровна; Borys, Tatyana Petrivna (Департамент культури і туризму Харків. обл. держ. адмін., Харків. держ. акад. культури, 2014)
The article highlights the activities of the Rumyantsev museum in Moscow, which has accumulated a large number of collections from many areas of science and art. After the reorganization of the museum institution art collection became the basis for the establishment of museum institutions or individual departments. У статті висвітлено діяльність Румянцевського музею у Москві, який накопичив велику кількість колекцій з багатьох галузей науки та мистецтва. Після реорганізації музейного закладу мистецькі колекції стали основою для заснування музейних установ або окремих відділів.
Funds Moscow public and Rumyantsev museums as source of art museums in Moscow in 1920 years.
Фонды Московского публичного и Румянцевского музеев как источник комплектования художественных музеев Москвы в 1920-х гг.
Keywords: Rumyantsev museum; Румянцевський музей; collection; коллекция; objects of fine art; предмети образотворчого мистецтва; acquisition of art museums’ funds; комплектування музейних фондів