Перспективи розвитку туристичного співробітництва прикордонних громад Волинської області - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна; Karpiuk, Zoia K.; Chyzhevska, Larysa T.; Kacharovskyi, Roman Ye.; Antypiuk, Olena V. (Тернопільський національний університет імені Володимира Гнатюка, 2019)
Волинська область, що знаходиться на крайньому північному заході України і межує на заході з Польщею, на півночі – з Білоруссю, належить до прикордонних територій, для яких визначальним чинником є наявність державного кордону. Геополітичне і геоекономічне розташування зумовлює можливість використання прикордонними територіями міжрегіонального та транскордонного співробітництва з сусідніми регіонами та країнами. Транскордонне співробітництво – це спільні дії, спрямовані на встановлення і поглиблення економічних, соціальних, наукових, технологічних, екологічних, культурних і інших відносин між територіальними громадами, їх представницькими органами, місцевими органами виконавчої влади України і відповідними суб’єктами і учасниками таких відносин із сусідніх держав у межах компетенції, визначеної їхнім національним законодавством (Закон України «Про транскордонне співробітництво (№ 1861–IV від 24.06.2004 р.)
Keywords: Волинська область; обєднані територіальні громади; туристичне співробітництво; туризм; прикордонні території; туристичні обєкти; туристична інфраструктура