Функціонування місцевого самоврядування в Україні - Корсюк, Сергій Олегович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі розкриваються окремі аспекти функціонування органів місцевого самоврядування та їх роль у реалізації державної політики в Україні. Об’єктом даного дослідження є форми врядування та перспективи його розвитку на місцевому рівні. Предметом дослідження є функціонування органів місцевого самоврядування в Україні. Метою дослідження є комплексний аналіз функціонування місцевого самоврядування та визначення особливостей та принципів формування органів місцевого самоврядування в Україні. Досягнення поставленої мети зумовило необхідність вирішення таких завдань: з’ясувати сутність та еволюцію теоретичних підходів щодо діяльності місцевого самоврядування; виявити принципи місцевого самоврядування; вивчити моделі місцевого самоврядування на основі міжнародного досвіду; проналізувати існуючу правову базу із зазначеної проблематики; означити специфіку місцевого самоврядування в Україні на сучасному етапі
Keywords: врядування; громадські організації; громадянське суспільство; державна політика; місцеве самоврядування; публічне управління