Геоекологічний стан водойм Камінь-Каширського району - Мамонтов, Назар Олександрович; Карпюк, Зоя Костянтинівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Камінь-Каширський район ‒ один із найбільш водонасичених регіонів Волинської області. Територію району перетинають численні річки, є багато озер та боліт, що належать до басейну річки Прип’ять. Водойми району відіграють важливу роль у формуванні місцевого мікроклімату, збереженні біорізноманіття, забезпеченні населення питною водою, веденні сільського господарства та рекреаційній діяльності. Однак сучасний геоекологічний стан водойм Камінь-Каширського району викликає занепокоєння через зростаючий антропогенний тиск, зміну кліматичних умов і деградацію природних екосистем.
Keywords: водойма; озеро; річка; геоекологічний стан; КАмінь-Каширський район; Волинська область; 8556.5(477)