Актуальність використання педагогічних ідей Яна Амоса Коменського у виховній діяльності Пласту - Остапйовська, Ірина Ігорівна; Ostapiovska, Iryna I. (Лабораторія дидактики ім. Я. А. Коменського, 2013)
У статті досліджено сучасний стан впливу дитячих та молодіжних громадських організацій на виховання дітей та молоді, їх внесок у формування нового покоління громадян, які здатні ефективно соціалізовуватися в умовах інформаційного суспільства та загальної глобалізації (на прикладі Національної скаутської організації України - Пласт Проаналізовано окремі аспекти педагогічного доробку Яна Амоса Коменського у контексті предмету дослідження та їх актуальність в умовах сучасного суспільства Розглянуто взаємозв’язки педагогічних ідей Коменського із виховною діяльністю Пласту та їх актуальність у сучасних суспільних політичних, економічних і культурних реаліях України. The influences of child's and youth public organizations are explored on education of children and young people on today, their payment in forming of a new generation of citizens which are capable effectively socialization in the conditions of informative society and general globalization in the article (on the example of National scout organization of Ukraine – Plast). The separate aspects of the pedagogical inheritance by Yan Amos Komensky in the context of the article of research are analyzed, and also – their actuality in the conditions of modern society. Intercommunications of the pedagogical ideas Komensky with educate activity are considered to Plast and their actuality in the context of modern public, political, economic and cultural position of Ukraine.
The actuality of use the pedagogical ideas by Yan Amos Komensky in the educational activities of Plast
Keywords: педагогіка; навчання; Пласт; scouting; Yan Amos Komensky; teaching; Ян Амос Коменський