Таїнство Святого Причастя / Holy Communion в лінгвокультурному просторі Англіканської церкви ( на матеріалі The Book of Common Prayer) - Єфремова, Наталія Володимирівна; Yefremova, Nataliya V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто когнітивні особливості актуалізації вербалізованого компоненту лінгвокультурного простору Англіканської церкви. Доведено, що Таїнство Святого Причастя ідентифікується концептами, які створюють картину життєвого світу типового представника британської релігійної спільноти. Визначено референційні поля, що слугують моделлю для інтерпретації мовних даних та є основою для концептуалізації семантичного простору тексту Книги спільної молитви. Встановлено характер семантичних зв’язків, що існують між референційними полями. The article considers the cognitive features of the verbalized component of the actualization of Anglican Church linguocultural space. It has been proved, that the Sacrament of Holy Communion is identified by concepts which create a life-world picture of a typical member of British religious community. The referential fields that serve as a model for interpretation of linguistic data and are the basis for conceptualization of semantic space of the Book of Common Prayer are defined. The character of semantic relations between referential fields is determined.
The Sacrament of Holy Communion in the Liguocultural Space of the Church of England
Keywords: лінгвокультурний простір; linguocultural space; англіканська церква; the Church of England; Святе Причастя; Holy Commmunion; Книга cпільної молитви; the Book of Common Prayer; концепт; concept; референційне поле; reference field; номінативна одиниця; nominative unit