Формування здорового способу життя молодших школярів у вимірі компетентнісного підходу - Генсецька, Катерина Богданівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі здійснено дефінітивний аналіз змісту понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя», розкрито особливості валеологізації освітнього середовища початкової школи, компетентнісного підходу як домінанти формування здорового способу життя молодших школярів; виявлено стан сформованості здорового способу життя молодших школярів у вимірі компетентнісного підходу; спроєктовано й апробовано педагогічну технологію формування здорового способу життя молодших школярів у вимірі компетентнісного підходу, складовими якої є здоров’язбережувальні освітні технології, оздоровчі технології, технологій навчання здоров’я; уточнено напрями, особливості формування здорового способу життя молодших школярів у вимірі компетентнісного підходу; подальший розвиток дістали підходи до здоров’язбереження молодших школярів.
Keywords: валеологізація; здоров’я; здоровий спосіб життя; здоров’язбереження; здоров’язбережувальні освітні технології; молодший школяр; оздоровчі технології; технологій навчання здоров’я