Фазові рівноваги в системах La2X3–PbX–SiX2 (X–S, Se) за температури 770 K - Марчук, Олег Васильович; Гулай, Любомир Дмитрович; Marchuk, O. V.; Hulai, Liubomyr D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
За результатами рентгенофазового аналізу досліджено фізико-хімічну взаємодію компонентів у квазіпотрійних системах La2S3–PbS–SiS2 і La2Se3–PbSe–SiSe2. Побудовано ізотермічні перерізи досліджуваних систем за температури 770 К. Interaction of the components in the La2S3–PbS–SiS2 and La2Se3–PbSe–SiSe2 systems have been investigated using X-ray phase analysis. Isothermal sections of the investigated systems have been constructed at 770 К.
Phase Equilibria in the La2X3–PbX–SiX2 (X–S, Se) Systems at 770 K.
Keywords: рідкісноземельні метали; рентгенофазовий аналіз; ізотермічний переріз; rare-earth; isothermal section; X-ray phase analysis