Візуальні види мистецтва в романі «Кільці рож» Петра Карманського: (синтез мистецтв чи інтермедіальність?) - Бортник, Світлана; Bortnik, Svitlana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Розглянуто специфіку понять «синтез мистецтв» та «інтермедіальність». Із погляду інтермедіальності досліджено залучення П. Карманським до власних літературних творів окремих елементів живопису, архітектури та скульптури. In the article the specific of concepts is examined «synthesis of arts» and «intermediality». From point of intermediality bringing in of P. Karmanskiy is probed to own literary works of separate elements of arts of painting, architecture and sculpture.
Visual Types of Art in a Novel to «Kiltsi rog» of Peter Karmanskiy: Synthesis of Arts or Intermediality?
Keywords: синтез мистецтв; інтермедіальність; візуальні види мистецтва (живопис, скульптура, архітектура); П. Карманський; synthesis of arts; intermediality; visual types of art (painting, sculpture, architecture); P. Karmanskiy