Молекулярна фізика та термодинаміка - Головіна, Ніна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У посібнику з молекулярної фізики та термодинаміки поміщено теоретичний матеріал з використанням математичного апарату, доступного студентам перших курсів вишів; подано виклад основних фундаментальних понять і закономірностей статистичної фізики на прикладі молекулярних систем. Посібник підготовлений для студентів напрямів «Фізика та астрономія», «Прикладна фізика» та «Фізика. Освіта» які вивчають курс загальної фізики (молекулярна).
Keywords: Властивості ідеальних газів; молекулярна фізика; Явища переносу; Реальні гази; Термодинаміка; Елементи фізики рідин та твердого тіла