Антонімія як категорія протилежності в соціологічній термінології сучасної англійської мови - Холодій, І. О.; Kholodiy, I. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто основні механізми організації антонімічних відносин у соціологічній термінології сучасної англійської мови. Звернено увагу на лексико-семантичні, синтаксичні, функціональні аспекти реалізації антонімії як однієї з найважливіших лінгвістичних універсалій. The article deals with the basic mechanisms of antonymic relations in sociological terminology of Modern English. A special attention has been paid to the lexical and semantic, syntactic, functional aspects of antonyms as one of the major linguistic phenomenon.
Antonyms as a Category of Contradiction in the Sociological Terminology of Modern English Language
Keywords: семантична поляризація; semantic polarization; інваріантна сема; invariant seme; диференційна сема; differential seme