Система AgGaS2 + GeSe2  AgGaSe2 + GeS2 - Шевчук, Микола (СНУ, 2013)
Досліджено систему AgGaS2 + GeSe2  AgGaSe2 + GeS2. Побудовано проекцію поверхні ліквідусу, ізо¬термічний переріз при 720 K та три політермічних перерізи. Ліквідус системи складається із трьох полів пер¬винної кристалізації -, - і -твердих розчинів, які кристалізуються в тетрагональній, ромбічній та моноклін¬ній сингонії відповідно. У системі немає стабільної діагоналі, що відносить її до взаємних зворотних систем.
Keywords: діаграма стану; тверді розчини; параметри ґратки