Tenthredinidae Прикарпаття та прилеглих територій Лісостепу (з виправленнями й уточненнями) - Заброда, В. В.; Zabroda, V. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Проведено вивчення фауни справжніх пильщиків Прикарпаття та прилеглих територій Лісостепу. Подано систематичний список 220 видів місцевої фауни Tenthredinidae та аналіз даних, отриманих в ході її дослідження. Автором наведено виправлення та уточнення результатів попередніх досліджень. Види Nematus frenalis C. G. Thomson, 1888 та форма Dolerus sanguinicollis f. fumosus Stephens, 1835 є новими для фауни України, 27 видів вперше наведено для Прикарпаття та вісім – для Лісостепу. Research on the fauna of common sawflies of Precarpathia and adjacent territories of Lisostep has been held. Faunistic list of 220 species and analysis of the local sawfly fauna is given. The author presents corrections and specifications to the results of preliminary research. Nematus frenalis C. G. Thomson, 1888 and Dolerus sanguinicollis f. fumosus Stephens, 1835 are reported to be new for the fauna of Ukraine. 27 species are mentioned for the first time for the territory of Precarpathia and 8 – for the adjacent Lisostep territories.
Tenthredinidae of Precarpathia and Adjacent Territories of Lisostep (with Corrections and Specifications)
Роботу виконано на кафедрі біології та екології ПНУ ім. В. Стефаника
Keywords: Tenthredinidae; фауна; Прикарпаття; fauna; Tenthredinidae; Precarpathia