Становлення і діяльність Народного Руху в Рожищенському районі - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У монографії висвітлені події, пов’язані із зародженням і діяльністю Рожищенської районної організації Народного Руху України – першої опозиційної до комуністичного режиму громадсько-політичної організації на теренах району. Охоплений часовий проміжок з 1989 по 1993 роки – найактивніший період діяльності, що позначений жорсткою боротьбою з компартійною системою, важливими здобутками та перемогами на шляху відродження самостійної України, котрі назавжди ввійдуть в історію національно-визвольного руху не лише Рожищенського району, а й Волині. У книзі використано численні архівні джерела, а також документи тогочасного періоду діяльності Рожищенського Руху, а тому вона буде корисною не лише для безпосередніх учасників та свідків тих подій, а й для політиків, науковців, краєзнавців, депутатів, працівників органів влади, студентів та широкого кола читачів.