Психологічна специфіка вивчення особливостей пам’яті молодших школярів із вадами мовлення - Коць, Михайло Онисимович; Kots, Mykhailo O. (Херсонський державний університет, 2015)
У статті проаналізовано та здійснено емпіричне дослідження пам’яті молодших школярів навчально-реабілітаційного центру, які мають вади мовлення. Емпірично доведено, що у дітей молодшого шкільного віку із особливими потребами є недорозвинуті різні види пам’яті, проте краще сформованою є зорова пам’ять, меншою мірою – слухово-мовленнєва, яка відіграє важливу функцію при засвоєні начальної інформації.

The article was analyzed and implemented empirical research of memory of primary school children with in education and rehabilitation center. Empirically proven that primary school children with special needs have underdeveloped different memories, but visual memory is formed better, auditory-speech which plays an important function in lessons of educational is formed worse.
Psychological features of specific memory of primary school children with speech disabilities
Keywords: молодший школяр; пам’ять; вади мовлення; primary school children; memory; speech defects