Практикум з ділової комунікації - Зубач, Оксана Адамівна; Застровський, Олександр Анатолійович; Застровська, Софія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчально-методичний посібник містить вправи та завдання для практичного застосування знань з практики, граматики, стилістики, лексикології німецької мови тощо, виконання усних i письмових перекладів, вдосконалення монологічного i діалогічного мовлення, що відбувається на основі нової термінології в галузі комерційної діяльності та ділової комунікації. Метою навчально-методичного посібника є оволодіння основними правилами та навичками усного та писемного мовлення на професійному, діловому рівнях у галузі бізнесу та комерційної діяльності та формування лінгвістичної, комунікативної та лінгвокраїнознавчої компетенцій. Лінгвістична компетенція охоплює знання системи мови і правила її функціонування в процесі іншомовної комунікації. Комунікативна компетенція передбачає вміння сприймати та відтворювати іншомовне мовлення відповідно до умов мовленнєвої комунікації. Лінгвокраїнознавча компетенція формує знання про основні особливості економічного розвитку країни, мова якої вивчається, і вміння здійснювати мовленнєву поведінку відповідно до цих особливостей. Навчально-методичний посібник призначений для студентів філологічних і нефілологічних спеціальностей, а також для тих, хто самостійно вивчає німецьку мову.
Keywords: бізнес комунікація; листування; договори; пакування; 811.112.2’276.6(072)