Дослідження евтрофікації озер Волинського Полісся (на прикладі озера Засвітське) - Фесюк, Василь Олександрович; Нетробчук, Ірина Марківна; Дубровик, Оленсандр Сергійович (My University, 2024)
В статті досліджуються морфометричні та гідрологічні особливості озера Засвітського, геоекологічний стан його водозбору. Проаналізовано масштаби евтрофікаційних процесів в озері та їх динаміка.Проведено порівняння особливостей евтрофікації досліджуваного озера з іншими озерами Волинського Полісся.Запропоновано заходи запобігання та зменшення евтрофікації.
Keywords: озеро; водозбір озера; лімносистема; геоекологічний стан водозбору; евтрофікація озера; заходи запобігання та зменшення евтрофікації озер; 504.455+005:65.01+528.88